Εκδήλωση του ΟΚΧΕ για την ανακοίνωση λειτουργίας των πρώτων εθνικών διαδικτυακών υπηρεσιών INSPIRE στις 20 Δεκεμβρίου 2012

 

Ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2012 ανταποκρινόμενος με συνέπεια στο ρόλο του φορέα υλοποίησης της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών,  σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία  του παρουσίασε  την έναρξη λειτουργίας των πρώτων συμβατών με τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής πύλης INSPIRE διαδικτυακών υπηρεσιών αναζήτησης και απεικόνισης δημόσιων γεωχωρικών δεδομένων. Στην υπηρεσία απεικόνισης, ειδικότερα, δόθηκε το όνομα «ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ».

 

Στον 4ο όροφο της Έδρας του Οργανισμού, επί της Τιμολέοντος Βάσσου 11-13 στην Αθήνα, έγινε επίδειξη και πιλοτική χρήση των νέων συμβατών με τα διεθνή πρότυπα διαδικτυακών υπηρεσιών της ειδικής για το σκοπό  αυτό πλατφόρμας του Οργανισμού ενώπιον  της Εθνικής Επιτροπής Γεωπληροφορίας (ΕΘΕΓ)  και εκπροσώπων θεσμικών φορέων. Παράλληλα,  οι ειδικά διαμορφωμένοι για την παρουσίαση χώροι  παρέμειναν κατά το υπόλοιπο της ημέρας και μέχρι τις 8μ.μ. ανοιχτοί για το κοινό, με επανάληψη της επίσημης πρωινής παρουσίασης στις 4μ.μ., την οποία παρακολούθησε πλήθος επαγγελματιών και πολιτών, ενώ και μέχρι το πέρας του διαρκούς εργαστηρίου προβολής της υπηρεσίας συνεχίστηκε αυξημένη ροή ενδιαφερομένων στους χώρους του Οργανισμού.

 

Παρουσιάσεις: