2011

Ολοκλήρωση Ημερίδας στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (ΕΥΓΕΠ) ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση του «Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας» (ΟΚΧΕ), που έγινε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου και είχε αντικείμενο τη συμβολή της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ) στην τοπική ανάπτυξη.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση Ημερίδας στην Καλαμάτα με θέμα: «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΠ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση του «Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας» (ΟΚΧΕ), που έγινε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και είχε αντικείμενο τη συμβολή της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ) στην τοπική ανάπτυξη.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση σχετικά με την δημοσίευση του νέου Εθνικού Καταλόγου Γεωχωρικών Δεδομένων και Υπηρεσιών.

Ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ) δημοσίευσε τη δεύτερη έκδοση του Εθνικού Καταλόγου Γεωχωρικών Δεδομένων και Υπηρεσιών. Ο κατάλογος αυτός αποτελεί ένα μητρώο στο οποίο καταγράφονται τα γεωχωρικά προϊόντα της δημόσιας διοίκησης, όπως είναι τα όρια προστατευόμενων περιοχών, τα γενικά πολεοδομικά σχέδια, οι οδικοί άξονες, τα διοικητικά όρια, οι θέσεις των κρατικών υπηρεσιών και πολλά ακόμη, τα οποία κατά εκτίμηση αποτελούν το 80% της πληροφορίας που παράγεται και διαχειρίζεται από δημόσιους φορείς στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση Ανοιχτής Εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη με θέμα:«Ε.Υ.ΓΕ.Π: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ»

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή εκδήλωση του «Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας», που έγινε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο τα πρώτα βήματα της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών.

Περισσότερα...

Διοργάνωση ημερίδων με θέμα: «Εφαεμογή του Ν. 3882/2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ»

Ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), διοργανώνει σειρά Επιμορφωτικών Ημερίδων με θέμα: «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 3882/2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ».

Περισσότερα...